O autorce
Jak jsem se naučila vařit indické kari? Šlo to "skoro" samo: Úspěšně zajetou kariéru v korporátu jsem zabalila do krabice a vyhodila z okna vzdušného zámku, pustila se do nejistého podnikání s indickými potravinami a navrch se zamilovala do pákistánského obchodníka s kořením. Můj život hned dostal ten správný říz a dráždivou příchuť kari....
Indickou kuchyni jsem objevila právě díky pákistánskému partnerovi. Stále si pamatuji naši první návštěvu indické restaurace. Shahid mě vzal do kuchyně a šéfkuchař mi ukázal jak upéct naan a připravit máslové kuře. Kari jsme pak jedli z nahřátých měděných mističek a nabírali ho přímo do placek čapátí a naanu. Kombinace všech těch fantastických chutí, vůní, atmosféra i stolování bez příboru si mě okamžitě získali. Do vůně indického koření jsem se v Shahidově žižkovském obchůdku zamilovala také na první nadechnutí.
Asi to celé nemohlo dopadnout jinak... V roce 2011 jsem otevřela e-shop specializovaný na indicko-pákistánskou kuchyni www.gurmankoreni.cz a do "indického vaření" se pustila naplno. Postupně jsem poznala indicko-pákistánskou komunitu, její živelný naturel, způsob života i zajímavé tradice. Z tohoto prostředí také vycházela moje první kuchařko-knížka MANGO, LÁSKA A KARI vydaná v roce 2014. Po pěti letech shrnuji to nejzajímavější, co jsem si "navařila" (v kuchyni, práci a životě vůbec) do knižní novinky ŽIVOT S CHUTÍ KARI, KARI S CHUTÍ ŽIVOTA.
Klasické klišé s happy endem? Možná ano, možná ne - ochutnejte a nechte se překvapit... ŽIVOT S CHUTÍ KARI - KARI S CHUTÍ ŽIVOTA